duminică, 24 mai 2009

Lumea reala?

Stateam si priveam pe fereastra cum coboara lumea din autobuz. Persoane de toate varstele. Copii, adolescenti, batrani... Mame cu [virgula] copii in brate. Este atat de aiurea sa mergi cu autobuzul... Spun asta, pentru ca eu merg aproape zilnic. Numai cand vezi pe vreo unul cum se zbiara de aiurea la un tanar, ca de ce sta el pe scaun si nu lasa batranii. Inteleg faptul ca batranii au intr-un fel prioritate la scaune, dar totusi! Si cei tineri pot fi obositi nu? De ce mereu, atunci cand esti tanar trebuie sa ai nervi de otel si un oarecare control la vorbe? Eu, mereu ma abtin sa nu injur pe careva, pentru ca nu este politicos. Dar sa lasam asta...



De fapt, nu lasam. Cand ma intorceam acum un an de la scoala, [avand in vedere ca eu invat dupamiaza, ma intorc seara acasa si toti 'golanii' ies la aer] au urcat in autobuz o 'gasca de aia de jmenari' care saracii, alte cuvinte decat ''bagamias ..." [etc] nu mai stiau. Erau atat de porcosi si nu numai baietii, fetele in ziua de azi sunt si mai si decat ei.





Oricum, sa trecem la un alt aspect, privind activitatea scolara a elevilor. Multi nu isi mai arata interesul fata de scoala dar probabil nici nu il mai au. Am avut un coleg, care era mare rapp-er, numai 'smecherie' pe capul lui. Se credea ditamai baiatu` de cartier [baiii, cu mine nu se pune nimeni ca nu-l tine] asa, era ceva de genu`. Bineinteles ca el era ala care : bai, teme?? ce-s alea? mdaaa... Atitudinea de genul asta ma lasa rece :-j. Si a venit la noi la scoala acum vreo 2 sau 3 saptamani, inainte de teze mai exact. Acum e emo :)) mda, chestia asta nu am sa o uit niciodata. Si zice un coleg: Bai ti s-a ingrosat vocea. Da` ala: De la tigari. VAI mama! Cu acest raspuns super inteligent m-a dat gata. De exemplu, daca eu ma duc mare 'mardoaica' si ma iau de unu, asa de aiurea, ala daca nu ma baga in seama si merge mai departe, ala e mai destept ca mine. In zilele noastre, smecheria nu prea mai tine pentru ca lumea s-a desteptat. Nu mai este ca pe timpul lui Ceausescu.


Si totusi, lumea care exista in ziua de azi este cea reala?
Sau toata lumea se preface incercand sa fie de fapt altcineva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu